Vandaag exact een jaar geleden, op 8 december 2016, werd SCEPTR officieel gelanceerd. Onze missie: door middel van objectief nieuws, harde feiten en krachtige analyses het verschil maken. Hier volgt een korte terugblik op ons eerste jaar.

Doordat Vlaamse journalisten – zo blijkt uit onderzoek – overwegend links denken, wordt onze berichtgeving verarmd. Hierdoor krijgen we identieke verslaggeving te lezen en wordt er een pensée unique, een eenheidsdenken, gepromoot. SCEPTR gelooft sterk in de informatieve taak van de media, eerder dan een opvoedkundige taak. Informeren, zonder politieke correctheid, zonder de lezer te willen beschermen tegen slecht nieuws en zonder taboes.

Nog voor we begonnen waren, trachtte het Vlaamse medialandschap ons al te framen als “propaganda, verkocht als journalistiek”. In duidingsprogramma ‘De Afspraak’ had Bart Schols het over “een rechtse nieuwssite” en had men het zelfs over “de Vlaamse Breitbart”. Bij Knack vroeg men zich dan weer af of er wel nood was aan een nieuwe nieuwssite.

Sterke groei

De spectaculaire groei die we dit jaar gekend hebben, doet ons vermoeden van wel. Zo vervijfvoudigde het aantal mensen dat onze website bezoekt en verdubbelde ons aantal medewerkers. Een overzicht:

  • Van 4 artikels per dag naar 15 artikels
  • Van 1 vaste medewerker naar 5 medewerkers
  • Van 30 freelancers naar 60 freelancers
  • Lezersaantal maal 5

Bovendien hadden we met SCEPTR enkele belangrijke nationale primeurs. Zo brachten we bijvoorbeeld het grensoverschrijdend gedrag van Tom Barman, frontzanger en gitarist van de groep dEUS, naar buiten. Net als de link tussen verschillende brandstichtingen bij defensiebedrijven. Beide werden snel massaal opgepikt door de rest van de Vlaamse media.

Bij deze willen wij, alle medewerkers van SCEPTR, iedereen die ons steunt van harte danken. Blijf ons volgen, onze artikels lezen, en delen. Zo kan u, samen met ons, het verschil maken.

Dit jaar ontvingen we 12.343 euro aan donaties via de website. Ons steunen kan al vanaf 1 euro. Ook uw steentje bijdragen? Klik HIER!

ADVERTENTIE