Theo Hiddema, Tweede Kamerlid voor de Nederlandse politieke partij Forum voor Democratie (FvD) pleit voor “integratie onder de lakens”. Marokkanen moeten zich bijvoorbeeld vermengen met “Hollandse vrouwtjes”

De FvD’er pleitte voor een natuurlijke vermenging als reactie op een onderzoek dat gisteren werd gepubliceerd waaruit bleek dat Nederlanders steeds minder vertrouwen hebben in integratie. “Wanneer natuurlijke vermenging plaatsvindt, is er niets aan de hand”, zei Hiddema in het radioprogramma ‘De overnachting’.

“De islam wil niet bevrijd worden”

“Er moet simpelweg meer gevreeën worden”, stelt Hiddema. Er is volgens Hiddema echter een groep die zich niet laat ‘bevrijen’. “De islam wil niet bevrijd worden. Daar hebben ze geen zin in en daar ligt een enorm groot taboe.” Grieken, Italianen en andere gastarbeiders hebben zich volgens Hiddema op deze manier wel weten te integreren in de Nederlandse samenleving. “Bij de islam werkt dit niet zo.”

Met zijn uitspraken gaat Hiddema in tegen het standpunt dat zijn partijleider Thierry Baudet (FvD) hierover innam. Hij waarschuwde eerder voor “homeopathische verdunning” van de samenleving. “We vermengen de Nederlandse bevolking zodanig met andere volken zodat er uiteindelijk geen sprake meer zal zijn van ‘de Nederlander’.

Door critici werden de uitspraken van Baudet bestempeld als zijnde racistisch. Baudet verdedigde zich door te zeggen dat hij refereerde naar de verdunning van de Nederlandse identiteit en waarden. Ook Hiddema moet zich nu verdedigen tegen het idee dat zijn uitspraken racistisch zouden zijn. “Ik heb de geslachtelijke vermenging bepleit. Is dat racistisch? Ik denk het niet, integendeel.”

ADVERTENTIE