Bij ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw is de uithaal van N-VA-voorzitter Bart De Wever als “een slag in het gezicht” aangekomen. Volgens hem is het “opmerkelijk dat een voorzitter van een politieke partij persoonlijk zo laag uithaalt naar voorzitters van vakbonden”.

De Wever ventileerde eerder vandaag zijn ongenoegen over de nieuwe (spoor)stakingen in een interview met de Gazet van Antwerpen. Onder meer naar De Leeuw haalde de N-VA-voorzitter stevig uit. “Als ik vakbondsmensen zoals Rudy De Leeuw en Marc Leemans bezig hoor, vraag ik mij af of die zichzelf nog wel serieus nemen. Ze zijn maar over sociale bloedbaden bezig, maar beseffen ze wel hoe onvoorstelbaar herverdelend en sociaal België wel niet is? Ze kijken echt alleen maar naar hun eigen navel.” 

De Leeuw: “Wij staan voor iets”

Aan Belga laat De Leeuw weten dat het opmerkelijk is “dat een voorzitter van een politieke partij persoonlijk zo laag uithaalt naar voorzitters van vakbonden. Met mezelf en collega Marc Leemans aan te pakken, pakt hij ook de vakbonden aan en met hen de honderdduizenden mensen – werkenden en niet-werkenden – die elke dag heel erg hard hun best doen en het niet altijd gemakkelijk hebben. Dat is een slag in hun gezicht. Dat men mij persoonlijk pakt, tot daar aan toe, maar wij staan voor iets.”

De Leeuw laat verder weten dat het ABVV en de andere vakbonden voor alles staan wat de N-VA wil zien verdwijnen. “Voor betaalbare zorg, voor vaste contracten die zekerheid en een goed loon geven, voor waardige pensioenen… Kortom: voor een samenleving waar iedereen thuis is”, stelt De Leeuw tegenover Belga.

De Leeuw: “Wij gaan door”

“Wij gaan door”, stelt de ABVV-voorzitter tegenover Belga. “Geen enkele uithaal zal het ABVV verhinderen om op te komen voor degenen die anderen laten vallen.”

De Leeuw kan alvast op de steun van één andere vakbond rekenen. Op Twitter stelt het ACV dat “in tegenstelling tot sommige politici […] we niet [de] eigen navel, maar wel de zorgen van gewone mensen serieus [nemen]. Bv. van 128.000 mensen die minder pensioen krijgen”.

ADVERTENTIE